Гончарук про фінансування Нацкомісії з захисту державної мови: зважимо пріоритети і подивимось

Прем'єр-міністр пояснив, чи буде призначений уповноважений з державної мови та чи фінансуватимуть Національну комісію зі стандартів державної мови

Про це Олексій Гончарук повідомив під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"З приводу уповноваженого з державної мови ми мали розмову з Бородянським, і я чекаю від нього кандидатуру зараз. Тобто ми в пошуку людини, яка могла би повною мірою виконувати цю функцію", - зазначив голова уряду. 

З приводу фінансування Нацкомісії з захисту державної мови він зауважив, що зараз триває бюджетний процес, і рішення про те, що фінансувати в наступному році, буде прийнято Верховною Радою. 

"У п'ятницю було проголосовано ВР пропозиції до бюджету, фактично бюджет в першому читанні. Ми зараз отримали ці матеріали і дивимось, що у нас є в дохідній частині і в видатковій. Виходячи з того, який обсяг грошей у нас буде, ми зважимо пріоритети і подивимось, що і яке фінансування має отримати", - сказав Гончарук. 

Він наголосив, що хотів би, щоб "знайшлись ресурси" на підтримування роботи цієї комісії. 

"Чітку відповідь я вам зможу дати приблизно в середині листопада, коли буде затверджений державний бюджет. Тому це не лише від нас залежить", - додав він.