Пентагон хоче залишити кілька сотень військових у Сирії, - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп схиляється до нового плану Пентагону, який запропонував зберегти близько 200 американських військових на сході Сирії

Про це повідомляє The New York Times з посиланням високопоставленого чиновника.

За словами співрозмовника видання, минулого тижня Трамп розглядав план розміщення кількох сотень військовослужбовців в північно-східній частині Сирії неподалік від кордону з Іраком для боротьби з "Ісламською державою".

Передбачається, що американські військовослужбовці будуть утримуватися уздовж кордону з Іраком, поза зоною безпеки, про яку раніше домовилися віцепрезидент США Майкл Пенс і президент Туреччини Реджеп Ердоган. Таким чином, США хочуть перешкодити "ІД" відновити частину халіфату в Сирії і сусідньому Іраку.

Додатковою перевагою стала б допомога курдам в контролі над нафтовими родовищами на сході.

Джерело додало, що Трамп коливається між рішеннями досягти кінцевої мети по поверненню сил США додому з Сирії, що є частиною його обіцянок передвиборчої кампанії, або переконатися, що стримування "ІД" триває.

Відзначається, що Трамп міг би згодом охарактеризувати розгортання невеликого контингенту військ в Сирії як "вдумливий і розумний спосіб допомогти забезпечити безпеку в регіоні"

.