Після обшуків кіберполіції в українця зникло біткоїнів на $7,4 тис.

Слідчих кіберполіції підозрюють у крадіжці криптовалюти з електронного гаманця, який вилучили у підозрюваного у межах справи про шахрайство

Про це повідомляє InternetUA.

Так, 15 січня прокурором Харківської місцевої прокуратури № 2 спільно з співробітниками Слобідського Управління кіберполіції був проведений обшук у одного з можливих фігурантів справи про шахрайство, під час якого було вилучено його мобільний телефон.

Через півгодини після закінчення обшуку, о 15:33, з гаманця обшукуваного невстановленими особами було здійснено переказ біткоінів в кількості 2,043 на невідомий електронний гаманець. Це трохи менше $ 7400 на той момент, пише Ain.

Згідно з результатами слідчого експерименту, вхід в аккаунт і відповідні операції можливі виключно за допомогою мобільного телефону потерпілого, який був захищений унікальною системою двофакторної аутентифікації.
Згідно з матеріалами кримінального провадження, до зазначеного кримінального злочину можуть бути причетні такі співробітники Слобідського КК ДКП НП України в Харківській області: заступник начальника відділу, старший інспектор відділу, старший інспектор відділу, інспектор відділу.

На даний момент слідчі Державного бюро розслідувань отримали доступ до інформації від мобільних операторів, щоб встановити, де знаходився телефон в момент зняття біткоіни з рахунку.