Полк "Азов" відреагував на пропозицію конгресменів США прирівняти його до терористів

Полк "Азов" назвав інформаційною атакою на Україну звернення 40 членів Палати представників Конгресу США про внесення його до переліку терористичних організацій

Про це сказано в заяві полку.

"Керівництво полку "Азов" заявляє, що дане звернення є нічим іншим, як інформаційною атакою на Україну, її суверенітет та державну безпеку", - сказано в заяві.

В "Азові" відзначили, що саме члени полку брали участь в бойових діях на Донбасі.

В полку підкреслили, що він як офіційна структура Нацгвардії, підпорядковується Міністерству внутрішніх справ та Генштабу.

"Ми вважаємо, що прирівнюючи "Азов" до терористів, 40 членів Палати Представників США прирівняли до терористів усі інші українські підрозділи, які захищали Україну на фронті", - сказано в заяві.

Причину, яку в Палаті представників назвали поштовхом до появи подібних звернень в США, Азов вважає "цілковитою нісенітницею", "адже жодних доказів причетності підрозділу "Азов" до терористичних актів у Новій Зеландії ніколи не існували у природі, і є банальною брехнею та наклепом" .

Раніше 40 представників Демократичної партії в Конгресі звернулися до Держдепартаменту США з вимогою внести полк "Азов" в список терористичних організації.