Суд зобов'язав ГПУ поновити справу щодо втручання НАБУ у вибори президента США

Суд зобов'язав Генеральну прокуратуру поновити справу про можливе втручання НАБУ в президентські вибори в США

Про це повідомив народний депутат Андрій Деркач у Facebook.

"Печерський районний суд Києва задовільнив мою скаргу на скасування постанови ГПУ про закриття кримінального провадження №42017000000002470 про незаконне втручання представників НАБУ в президентські вибори в США", - написав Деркач.

Кримінальна справа, відкрита ГПУ в 2017 році та закрита в січні 2019 року, буде відновлена.

"Це означає, що новій владі і новому керівництву Генпрокуратури належить вивести Україну з міжнародного скандалу, в який її завів Порошенко і представники НАБУ, і відновити міжнародну репутацію нашої держави", - зазначив нардеп.

Він додав, що передасть в ГПУ всі оприлюднені матеріали, які він отримав від журналістів-розслідувачів у рамках 11 кримінальних проваджень. 

"Всі ці факти незаконних "зливів" інформації, а також втручання українських правоохоронців у внутрішню політику США повинні бути долучені до розслідування", - додав нардеп.

Нагадаємо, що Юрій Луценко заявив, що правоохоронні органи, начебто, "злили" фінансові звіти під час президентської кампанії 2016 року в США про тодішнього главу кампанії Трампа Пола Манафорта.

Витік записів так званої "чорної бухгалтерії" в ЗМІ, також відомої як "амбарна книга" Партії регіонів, спричинив відставку Манафорта і призвів до одного з ключових звинувачень в розслідуванні змови з Росією. Таке втручання з боку України могло допомогти кампанії суперниці Трампа Гілларі Клінтон.