Держзрада із масштабною шкодою обороні: СБУ затримала ексзаступника міністра економіки Бровченка

СБУ затримала ексзаступника міністра економіки, який підозрюється у державній зраді через нанесення масштабної шкоди обороноздатності країни

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

22 жовтня контррозвідка СБУ затримала в аеропорту "Бориспіль" ексзаступника Міністра економічного розвитку і торгівлі. Експосадовцю оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) ККУ.

Зазначається, що високопосадовець Мінекономрозвитку, чиновники держпідприємства "Український центр "Безпека" та державної акціонерної холдингової компанії "Артем" діяли всупереч інтересам України на користь закордонної компанії.

Вони уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання артилерійських снарядів на загальну суму понад $16,5 млн.

Унаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі понад $8,2 був переведений на рахунки фіктивних офшорних підприємств та привласнений учасниками схеми.

Натомість іноземна компанія обладнання в Україну не постачала.

"Дії зловмисників поставили під загрозу забезпечення ЗСУ боєприпасами під час протидії російській агресії", - наголосили в СБУ.

Цензор.Нет з посиланням на власні джерела повідомляє, що йдеться про Юрія Бровченка.