На чемпіонаті світу з самбо серед ветеранів збірна України посіла друге місце з 30 медалями

Збірна України виборола 4 золотих, 8 срібних і 18 бронзових медалей на чемпіонаті світу з самбо серед ветеранів, який проходив на Кіпрі

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Україна посіла на чемпіонаті друге командне місце, поступившися лише збірній Росії. Проте голова правління Асоціації сприяння розвитку ветеранів єдиноборств України (АСРВЄУ) Юрій Клімантов наголосив, що від України на змаганнях було лише 50 спортсменів, у той час як росіян було втричі більше. Таким чином, за результативністю українську команду можна вважати кращою на цьому чемпіонаті.

На змаганнях Володимир Іваненко, який ще у молодості займався самбо, а потім перейшов до силових видів спорту і згадав про самбо лише у 2016 році. На чемпіонаті Володимир Іваненко у свої 64 років зміг завоювати золоту медаль. Проте 64 років - не межа, адже самбо серед ветеранів відкрите і для людей, яким 70 або навіть 75 років. При цьому спортсменам української збірної на вигляд важко дати 70 чи 75 років - даються взнаки постійні зайняття спортом.

У 2018 році збірна України з ветеранського самбо спромоглася вибороти 27 медалей, цьогоріч - на три більше. Спортсмени вже збираються готуватися до нових чемпіонатів, сподіваючись покращити свої досягнення.