"Слуга народу" пропонує дозволити податковій ліквідовувати "сплячі" ФОПи

У Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонують дозволити податковим органам ініціювати процедуру ліквідації фізичних осіб-підприємців, які не провадять жодної діяльності та не платять податки

ідповідний законопроєкт №2274, інформацію про який розміщено на сайті Ради, зареєструвала народна депутатка від "Слуги народу" Галина Третьякова.

"Законопроєкт направлений на врегулювання питання обліку так званих "сплячих" ФОПів. Зокрема, проєктом Закону пропонується запровадити процедуру припинення підприємницької діяльності за повідомленням контролюючого органу у разі відсутності господарської діяльності", зазначається у пояснювальній записці.

Ліквідацією ФОПи займеться державний реєстратор за зверненням податкових органів у тому разі, якщо такий ФОП не здійснював жодної діяльності протягом 6 місяців та не платив податків.

Депутати сподіваються, що у разі ухвалення цього законопроєкту податківці зможуть закрити непрацюючі ФОПи, що зменшить навантаження щодо обліку та контролю за ними з боку держави.