Вбивство Вороненкова: суд скасував підозру кримінальнику з РФ Тюріну, про непричетність якого заявила Максакова

Печерський райсуд Києва скасував підозру російському кримінальному авторитету Володимиру Тюріну щодо причетності до вбивства ексдепутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова через зміну свідчень потерпілої Марії Максакової

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар столичної прокуратури Надія Максимець.

“Одним з обґрунтувань судового рішення про скасування підозри Володимиру Тюріну стала зміна показів потерпілої Марії Максакової-Ігенбергс щодо причетності її колишнього чоловіка до вбивства Дениса Вороненкова”, - зазначила вона.

За словами Максимець, під час додаткових допитів надала слідству іншу версію щодо можливих мотивів вбивства, вказавши на осіб, які можуть бути до цього причетними.

“Ще однією підставою для скасування підозри стало відсутність доказів про отримання Тюріним письмового повідомлення про підозру”, - додала Максимець.

Крім того, аналогічні покази щодо непричетності Тюріна до вбивства потерпіла та інші свідки надали і в ході судового розгляду кримінального провадження за обвинуваченням виконавців вбивства.

“Враховуючи викладене, суд частково задовольнив клопотання сторони захисту щодо скасування повідомлення про підозру Тюріну. Разом з тим зазначене рішення не означає припинення розслідування щодо замовників вбивства та інших причетних осіб, а також не позбавляє прокуратуру права підготувати нову підозру за результатами проведення додаткових слідчих дій. Також воно не впливає на суть обвинувачення щодо виконавців вбивства Вороненкова”, - зазначила Максимець.