За оптимістичного сценарію економіка України зросте на майже 5% у 2020 році - Мінекономіки

За консервативним прогнозом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, у 2020 році економіка України зросте на 3,7% та на 4,8% за оптимістичним сценарієм

Про це повідомив заступник міністра економіки Сергій Ніколайчук під час прес-брифінгу у Кабінеті міністрів 22 жовтня, передає Hromadske.

“По цьому (2019) року ми теж очікуємо невеличке прискорення зростання ВВП порівняно з попереднім роком. Якщо попереднього року ВВП зростало на 3,3%, то цього року ми очікуємо 3,5%... На наступний рік ми очікуємо пришвидшення зростання до 3,7%”, - повідомив Ніколайчук.

У Міністерстві розвитку економіки зазначають, що свої прогнози щодо економічного зростання України розроблять у Нацбанку та МВФ. Разом з цим свій прогноз презентували у Світовому банку, де також очікують, що українська економіка зросте на 3,7% у 2020 році.

Також у Мінекономіки зазначають, що прогноз економічного зростання України покращується попри те, що світова економіка навпаки уповільнюється.

“Економіка України є чи не єдиною, щодо якої покращили показники зростання. Наразі світова економіка входить у кризу”, - наголосив міністр економіки Тимофій Милованов.