Імпічмент Трампа: у Конгресі назвали свідчення Тейлора "вибуховими" і "переломними"

Свідчення тимчасово повіреного США в Україні Вільяма Тейлора створюють додаткові проблеми для президента США Дональда Трампа, вважають деякі конгресмени-демократи

Зокрема, як повідомляє Голос Америки, демократ Стівен Лінч заявив, що свідчення Тейлора стали «переломним», а вступна заява Тейлора викликала вигуки подиву серед присутніх.

"Це переломні свідчення. Я думаю, що вони можуть все прискорити. Я думаю, що ми отримати більше відповідей, ніж нових питань", - цитує Лінча журналіст Шимон Прокупець.

Американські журналісти з посиланням на власні джерела і американських законодавців також повідомляють, що свідчення Тейлора вказують на те, що у Трампа пов’язували підтримку України з проведенням там розслідування, яке могло б нашкодити конкуренту Трампа на виборах-2020 Джо Байдену.

"Чимало демократів, наприклад конгресмен Лью називають свідчення Тейлора вибуховими. Конгресмен Еспаят назвав Тейлора найважливішим свідком. Демократи одностайні щодо цього. Республіканці говорять менше, ніж демократи", - зазначає репортер Politico Кайл Чені.