Міністри оборони НАТО обговорять збільшення підтримки України, - Столтенберг

Очільники оборонних відомств держав-членів Північноатлантичного альянсу мають намір домовитися про нові програми підтримки України під час зустрічі на рівні міністрів оборони в Брюсселі, що розпочнеться у четвер

Про це розповів на пресконференції в Брюсселі генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Європейська правда.

Коментуючи повідомлення медіа про те, що президент США Дональд Трамп намагався перекласти на інших союзників витрати з підтримки України, Столтенберг запевнив, що з боку НАТО жодних скорочень підтримки не передбачається.
"Всі союзники – і у північній Америці, і в Україні надають Україні значну підтримку", - наголосив генсек.

З боку НАТО, нагадав він, практична підтримка Україні надається через трастові фонди, через допомогу у модернізації збройних сил, безпекових структур, та у вигляді двосторонніх програм допомоги. Також твердою залишається політична підтримка. "Ми знову і знову заявляємо, що не погодимося з незаконною анексією Криму і що ми підтримуємо територіальну цілісність Україну", - підкреслив Столтенберг.

Він повідомив, що на міністерській зустрічі 24-25 жовтня буде розглядатися питання про підвищення рівня практичної підтримки.

"Ми будемо не лише зберігати, але і нарощувати підтримку, і зараз ми перебуваємо у процесі збільшення нашої підтримки для України у різних сферах, включаючи підтримку українського військово-морського флоту, і це буде одним з питань, яке ми будемо вирішувати зараз, на зустрічі у найближчі два дні", - заявив генсек Альянсу.

"Я закликаю партнерів досягти цієї домовленості", - додав Єнс Столтенберг.