Усі члени Комітету з питань фінансів ВР повинні пройти перевірку на детекторі брехні, - Зеленський

Президент заявив, що всі нардепи від "Слуги народу", причетні до скандалу з імовірним хабарництвом, пройдуть перевірку на поліграфі

Про це Володимир Зеленський написав у Facebook.

Так, президент зазначив, що попри міжнародний візит в Японію, він "в курсі всіх подій, тримає руку на пульсі". 

"Жодна заява, жодна інформаційна операція повз мене не проходить. І я не допущу, щоб хтось зсередини фракції чи ззовні міг кидати тінь на політичну силу, яка отримала мандат більшості від народу України", - написав Зеленський.

Тому, за словами президента, усі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні. 

"Якщо цією перевіркою буде встановлена хоча б найменша вірогідність того, що хтось із депутатів брав гроші за голосування на комітеті, цими депутатами мають зайнятися антикорупційні органи. Чесне та неупереджене розслідування має зняти всі питання і дати відповіді – хоч би якими гіркими вони були. Так само вважаю за необхідне вчинити і стосовно депутата, який вів сумнівну переписку щодо "вирішення питань". І якщо підозри виправдаються – ми з такими депутатами попрощаємось", - наголосив він.

Ну думку голови держави, такий механізм "простий і прозорий", а тому – "набагато кращий, ніж з'ясування стосунків через соціальні мережі і телеграм-канали".