Вакарчук прокоментував можливість невизнання Німеччиною Голодомору геноцидом українців

Лідер партії "Голос", нардеп Святослав Вакарчук висловив стурбованість через інформацію про те, що німецький Бундестаг може не визнати Голодомор 1932−33 років геноцидом українців

Про це він повідомив у Facebook.

За його словами, "Голос" сподівається, що "Бундестаг ухвалить рішення, котре визнає Голодомор геноцидом, адже визнання на міжнародному рівні – це єдиний спосіб уникнути повторення страшних трагедій у майбутньому".

Вакарчук нагадав, що у травні петиція до Бундестагу про визнання Голодомору геноцидом набрала 56 тисяч підписів й повідомив, що також підтримував її.

"Голодомор, як і Голокост – це злочин геноциду. Обидва було вчинено тоталітарними режимами. Тому ми з тривогою сприймаємо новину, що німецький парламент може не прийняти ідею визнання Голодомору геноцидом", - підкреслив Вакарчук.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Німеччини виступає проти визнання Голодомору 1930-х років геноцидом українського народу.

Онлайн-петиція до Бундестагу про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу набрала необхідні 50 000 голосів.