Власна група піхоти й Іловайськ: з'явились подробиці про загиблого внаслідок вибуху у Києві військового "Сенсея"

Віктор Дегтярьов (позивний "Сенсей") - майор морської піхоти в запасі, брав активну участь в Революції Гідності, а коли на Донбасі розпочалась війна, організував невелику розвідувальну групу добровольців-ветеранів морської піхоти - групу "Купол", і пішов на фронт у складі батальйону "Донбас"

Про це розповів головний редактор порталу "Цензор.Нет" Юрій Бутусов у Facebook.

Зазначається, що саме розвідувальна група Дегтярьова йшла попереду у напрямку атаки в першому бою батальйону "Донбас" в ході Іловайської операції.

10 серпня в районі села Третьяков під Іловайськом противник влаштував засідку - група "Купол" була раптово атакована з двох сторін. Загинув на місці доброволець Вадим Антонов, поруч з ним йшов і Дегтярьов, кулі пошматували йому праву руку, він отримав важке поранення, були відірвані 2 пальці. 

У серпні та грудні 2014 року зі складу групи "Купол" загинули п'ятеро військових, а Дегтярьов вижив.

"Учасником бойових дій Дегтярьова визнали в 2017-му році. 7 серпня 2019 року Віктор після багаторічних ходінь кабінетами отримав 2-гу групу інвалідності. Через 5 років з дня поранення. Ніяких державних нагород не отримав", - розповів Бутусов.

За його словами, свого житла у родини Дегтярьова немає, вони живуть на знімних квартирах. Разом з Віктором в офісі громадської організації жила дружина Олександра, 14-річний син і 5-річна дочка. Старшій дочці 17 років, вона поїхала навчатись за кордон.

Нагадаємо, вночі 22 жовтня у центрі Києва на вулиці Пушкінській від вибуху невідомого вибухового пристрою загинуло двоє чоловіків й поранено жінку, яка проходила повз. Один із загиблих - військовий Віктор Дегтярьов, інший - охоронець офісної будівлі.

Свідки кажуть - вони удвох сиділи на сходах на вході в будинок, як раптом щось вибухнуло у одного в руках.