Горбатюк про своє звільнення: "прибирають тих, хто вказує на порушення Рябошапки"

23 жовтня Генеральна прокуратура звільнила начальника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка

Про це вже звільнений начальник управління спеціальних розслідувань Сергій Горбатюк заявив в етері Еспресо.TV

"Виходячи з розвитку подій, прибирають з прокуратури тих, хто вказує на порушення закону з боку генпрокурора, в тому числі при переатестації. Друга можлива причина для звільнення - перешкодити розслідуванню справ, першочергово - корупційних, де фігурують ексвисокопосадовці, й майданівських справ", - зазначив Горбатюк.

За його словами, за 1,5 місяця нового керівництва не було прогресу по цих справах:

"За результатами розслідування зібрано докази для повідомлення про підозру колишнім керівникам держави, починаючи з президента до осіб, причетних до створення незаконних злочинних організацій. З перших днів керівництво ГПУ вбачає, що це - вигадана, нічим не обумовлена підозра. Вони вважають, що ці розслідування - безпідставні. Не було реакції на те, що зібрані докази для повідомлення про підозру. Не було категоричних рішень. Замість ознайомлення з доказами вони вирішили звільняти", - пояснив він.

Горбатюк додав, що, начебто, ніякого очищення складу Генпрокуратури немає:

"У країні здійснюється великий обман, під гаслами очищення нічого не відбувається, свавільний процес з величезною кількістю порушень закону. Можна припустити, що одна мета - прибрати тих, хто відстоює закон і створити тих, хто буде виконувати забаганки керівництва. За 1,5 місяці видно, що немає бажання дотримуватись закону",