Корнієнко про місцеві вибори: "Якщо ми встигнемо закінчити децентралізацію, є сенс робити вибори достроково"

У "Слузі народу" розповіли, що дата місцевих виборів залежить від низки факторів і наразі вони відбудуться за Конституцією – восени

Про це Олександр Корнієнко заявив в інтерв'ю "Українській правді".

"Зараз є досить абстрактний план щодо реформи децентралізації, яка може завершитися першими місцевими виборами, тому що вона буде включати в себе велику фіксацію нового адміністративно-територіального устрою через закон. Якщо ми встигнемо закінчити децентралізацію по таймінгу весна-початок літа, тоді є сенс робити вибори достроково. Якщо ми завершимо цю реформу умовно в липні або в серпні, зрозуміло, що робити дострокові вибори на вересень – логіки немає", - сказав нардеп від "Слуги народу".

Він зазначив, що вибори пройдуть або навесні, або восени. Це залежатиме від темпу реформи децентралізації. 

Корнієнко зауважив, що будуть внесені зміни в Конституцію, щоб вибори провести навесні. 

"Там серед пропозицій по реформі децентралізації є скорочення строку дії місцевих органів влади до 4 років. Тому, фактично, щоб перезапустити, треба одразу провести вибори і на 4 роки їх обрати", - пояснив нардеп.

Він також зазначив, що, враховуючи таймінг, зараз малоймовірно, що в деяких великих містах переобиратимуть найближчим часом мерів.

"Якщо зараз ми будемо шукати можливості оголошувати вибори, то вони відбудуться на початку січня. Цей варіант технологічно не дуже цікавий", - пояснив Корнієнко.