"В Європі не розуміють, що таке Росія": Сенцов розповів, про що говорив з Макроном

Звільнений з російської в'язниці український режисер розповідає про протистояння з Росією

Про це Олег Сенцов розповів в інтерв'ю "Новому времени".

"У Європі не розуміють, що таке Росія, як думає російський народ, у мене є що розповісти. Про це я говорив з Еммануелем Макроном, з керівництвом ПАРЄ. Я завжди намагаюся виводити розмову в конкретику, ставити, можливо, незручні питання", - поділився Сенцов.

Він зазначив, що з Макроном говорили довго. 

"Я говорив про Путіна, про Росію, питав, чи розуміє він, з ким має справу і які його справжні цілі. Чи вірить він йому. І так, він розуміє, але і ми повинні зрозуміти, що він президент Франції, а не України. У нього свої завдання, зараз він намагається стати локомотивом нової Європи. Те саме і з ПАРЄ, учасники якої прагнуть повернути Росію в діалог і впевнені у правильності цього рішення", - повідомив кінорежисер.

За словами Сенцова, нам доведеться працювати з цим як з даністю. Влаштовування демаршів і тролінг у парламенті користі не принесе.

"Вихід один: ставати сильнішими. Тому що політика - це річ досить цинічна. Ти - мені, я - тобі. Ми тобі допоможемо - для чого? Щоб ти міг допомогти потім нам. Тому поки ми не станемо сильними по-справжньому, коли з нами почнуть рахуватися не лише у військовому плані, а й в економічному, нам складно надати нашому голосу ваги", - додав він.