Разумков сподівається, що ПАРЄ "з честю вийде з ситуації" щодо повернення Росії

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що Рада Європи з честю вийде із ситуації, що призвела до втрати довіри до міжнародної організації в Україні через повернення Росії до ПАРЄ без виконання зобов’язань

Про це він заявив українським журналістам у кулуарах Європейського саміту голів парламентів країн-членів Ради Європи у четвер у Страсбурзі, повідомляє "Укрінформ".

"Я сподіваюся, що вона (Рада Європи, – ред.) зможе з честю вийти із тієї ситуації, яка є сьогодні. А ми як держава і член цієї організації усіляко допомагатимемо у цьому процесі", - зауважив Разумков, відповідаючи на запитання, як РЄ може відновити довіру до себе після безумовного повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Він висловив упевненість, що відповідь України на безумовне повернення делегації РФ до ПАРЄ була цілком адекватною і правильною.

"Я хотів би подякувати нашим партнерам у цій організації, які також приєдналися до позиції України. Це важливо. Я сподіваюся, що у подальшому ми зможемо змінити ситуацію, яка відбувається в Раді Європи", - наголосив Разумков.