Сенцов про підтримку ЄС: вони готові нам допомагати, але ніхто не зробить за нас домашню роботу

Звільнений з російської в'язниці український режисер багато зустрічається з європейськими лідерами та говорить з ними про українців-політв'язнів у Росії

Про це Олег Сенцов розповів в інтерв'ю "Новому времени".

Український кінорежисер, колишній політв'язень зазначив, що тепер багато спілкується з європейськими лідерами - політичними, громадськими, журналістами.

"Вони як і раніше готові нам допомагати, стурбовані нами, як інтелігентні виховані люди стурбовані проблемами безробітних і бездомних. Але ми повинні розуміти просту річ: крім нас самих наші проблеми ніхто не вирішить. Мені не подобається, що наша країна так часто при цьому виступає в ролі жебрака. Ми просимо: допоможіть, а самі ніби нічого не повинні. Але ніхто не зробить за нас домашню роботу", - заявив Сенцов. 

Він наголосив, що Україна не повинна зараз проситися за спільний стіл, "ми повинні досягти такого рівня, щоб нас запросили - ось ваше місце, сідайте до нас". 

"Усі свої виступи в Європі я присвячую українським політв'язням і російській агресії в Україні. Моя в'язниця - це минуле, а в нас багато невирішених питань у майбутньому. Не забудьте, ми обміняли всіх медійних політв'язнів, але у нас в російському полоні ще під сотню нікому не відомих людей і мінімум 227 на Донбасі. Сотні тисяч заручників у Криму. І я з кожною людиною, від якої там хоч щось залежить, про це говорю".