За Порошенка нам вдалося поліпшити позиції України вперше в нашій історії на 48 позицій у рейтингу Doing Business, - Южаніна

Піднятися на 7 сходинок за останній рік — це справді факт, що дає привід для оптимізму

Таку думку висловила у Facebook економіст, народний депутат України VIII скликання, екс-голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

"Особливо цікаво, що рейтинг Світового банку фіксує стан справ на травень кожного року і відображає рік, що минув, — тож йдеться про роботу минулого президента, минулого складу парламенту та минулого уряду. Я пишаюсь, що за 5 років нашої влади, коли країну очолював Петро Порошенко, нам вдалося поліпшити позиції України вперше в нашій історії на 48 позицій у рейтингу Doing Business", - пише вона.

Нижче Южаніна навела причини, завдяки чому Україні вдалося посісти 64 місце в рейтингу.

"Найбільше зростання зафіксовано за такими показниками, як "отримання дозволів на будівництво", "підключення до системи електропостачання", "міжнародна торгівля". Водночас за показниками "вирішення неплатоспроможності" і "оподаткування" (що мені особливо болить) Україна, навпаки трохи просіла", - каже екс-нардеп.

На її думку, новій владі варто "озирнутися навколо, щоб почути людей", бо є загроза "перегляду бізнесом своїх планів щодо розвитку в Україні.

"А деякі останні інціативи законотворців змушують бізнес переглянути свої плани щодо розвитку в Україні. Це стосується як дрібних підприємців, так і великих компаній. Тому, на мій погляд, новій владі варто озирнутися навколо, почути людей, можливо, дещо збавити темп гонитви за кількістю прийнятих проектів. І перейти від обговорення приємних, але все ж таки формальних дерегулятивних речей до реальних дій", - заявила Южаніна.