Депутат зі "Слуги народу": Майданчики Яценка - класичний приклад політичної корупції

Депутат провладної фракції Андрій Мотовиловець вважає, це прикладом того, коли депутати публічно приймають закон і зобов'язують тебе платити їм гроші

Про це він сказав у інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Коли корупція звичайна, наприклад, в закупівлях, у тебе є шанс звернутися в Антимонопольний комітет, правоохоронні органи. Так звані "майданчики Яценко" - це класичний приклад політичної корупції. Коли депутати публічно приймають закон і зобов'язують тебе платити їм гроші. Це поправки, які п'ять разів ставилися на голосування. Це коли на всю країну показали: "Хлопці, дивіться, зараз ми будемо красти ваші гроші". Я по-іншому це не називаю ", - зазначив Мотовиловець.

Для розуміння того, як працює цей процес він навів аналогію з укладанням шлюбу.

"Ми вчора довго дискутували на цю тему з Льошею Соболєвим - це директор" Прозорро.Продажі ". І він привів в приклад РАГС. Уявіть, ми з вами вирішили одружитися. Несемо заяву. А нас біля входу в РАЦС зустрічає чотири амбали, що представляють чотири майданчики, і кажуть: "Хочете одружитися, давайте паспорти, ми їх самі занесемо. З вас 1800 грн". Запитуємо:" А можна без вас? "А вони відповіли:Ні ", - пояснив нардеп.

Він також додав, що за таким принипом можна брати хабарі в будь-якій сфері.