Ексчиновник РФ Алексашенко не є радником Гончарука, - заява уряду

Кабінет міністрів України заявив, що не призначав радником прем’єр-міністра Олексія Гончарука на громадських засадах ексзаступника міністра фінансів РФ Сергія Алексашенка

Про це повідомляє пресслужба уряду.

"За останні два дні в ЗМІ почала поширюватись інформація про можливе призначення громадянина РФ Сергія Алєксашенка радником Прем’єр-міністра України. Ця інформація не відповідає дійсності. Громадянин Алєксашенко не є радником Прем’єр-міністра України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що "Слідство.Інфо" оприлюднило документ, де секретаріат Кабміну розглядає подання керівника апарату прем’єр-міністра України стосовно призначення Сергія Алексашенка радником Гончарука.

Алексашенко - громадянин Росії. У 1993-1995 роках обіймав посаду заступника міністра фінансів РФ. Наприкінці 90-х був першим заступником голови правління Центрального банку Росії. Працював у російському Росбанку й холдинговій компанії "Інтеррос". 

З 2014 року проживає в США. У 2015 році Сергій Алексашенко, пояснюючи свій від’їзд до США "Радіо Свободі", називав себе біженцем. А також критикував російські державні інститути та дії Володимира Путіна на посаді президента.