Німецький парламент не захотів знімати санкції з Росії

Парламент Німеччини відхилив пропозиції опозиції зняти санкції з РФ, проти проголосували всі партії, тільки АдН утрималася

Про це повідомляє DW.

У Німеччині бундестаг відхилив пропозиції Лівої партії і партії Альтернатива для Німеччини (АдН) по зміні політики щодо Росії.

Проєкт "лівих" називався "Ослаблення напруженості з Росією - ні продовженню санкцій проти Росії", проти нього проголосували всі партії, тільки АдН утрималася. Документ АдН під назвою "За нову політику щодо Росії - співпраця замість конфронтації" також був відхилений.

Обидві ініціативи супроводжувалися негативною рекомендацією Комітету у закордонних справах бундестагу.

У своєму документі Ліва партія закликала уряд Німеччини провести роботу з ЄС для зняття економічних санкцій проти Росії, "оскільки вони не є ні ефективними, ні економічно значущими і швидше викликають проблеми, ніж вирішують їх". 

Крім того, "ліві" заявили, що федеральному уряду слід використовувати форум Петербурзький діалог як двосторонній інструменту для зниження недовіри між Росією і Німеччиною і початку "конструктивного діалогу". Відносно ситуації на сході України, "ліві" зажадали від Берліна "рішуче вимагати виконання зобов’язань" всіх сторін.

Депутати від АдН в своєму документі вимагали, серед іншого, розширення економічного співробітництва, зміцнення взаємодії міст і подальшого розвитку німецько-російського молодіжного обміну, що також повинно було б допомогти поступовому ослабленню існуючого візового режиму. У АдН вважають, що в рамках ОБСЄ слід розробити спільний з РФ договір про безпеку в Європі. Іншою вимогою було відновлення російської участі в різних міжнародних форматах діалогу, з яких Росія була виключена після анексії Криму і початку військових дій на сході України.

Праві популісти зажадали від уряду проводити в Єврораді роботу щодо скасування всіх санкцій проти Росії. АдН вважає, що санкційна політика ЄС щодо РФ провалилася, а крім іншого, участь Німеччини в режим санкцій ЄС з самого початку не була в німецьких інтересах.