Підозра у підкупі "слуг народу": Холодницький закликав привести свідка в НАБУ і САП, а не в СБУ

Керівник САП Назар Холодницький закликав главу фракції "Слуга народу" Давида Арахамію привести свідка, який володіє інформацією про підкуп членів парламентського комітету з питань фінансів у НАБУ і САП, а не до Баканова

Про це Холодницький сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Керівник САП запитав Арахамію про те, в який правоохоронний орган він водив свідка. У відповідь той зазначив, що це Служба безпеки України, і що глава СБУ Іван Баканов "приймав особисто з двома свідками".

"Ви знаєте, що справа в САП і в НАБУ? Орган слідства - НАБУ, процесуальне керівництво у САП. Пан Баканов не є частиною сторони обвинувачення, він цю справу не розслідує і не здійснює ніяких оперативних дій у цьому провадженні. Тому я наполегливо прошу вас, ми домовимося про час, щоб не було ЗМІ під прокуратурою або НАБУ, все-таки завести свідка в компетентний орган, який розслідує це провадження", - сказав Холодницький.

Він зазначив, що, згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, підставою для відкриття провадження за фактом отримання можливого хабаря депутатами стала інформація, опублікована в ЗМІ. 

"Кримінальне провадження зараз в НАБУ. До речі, в НАБУ є прекрасний сертифікований поліграф. Тому ми з нетерпінням очікуємо без камер, без публічного обливання брудом кожного з фігурантів, з різних сторін, в НАБУ або САП, на ваш вибір, для надання пояснень, а саме - для допиту", - наголосив Холодницький.

Керівник САП також розповів, що до нього вже "записалися на прийом кілька народних депутатів, які висловили бажання бути допитаними в даному провадженні", зокрема, Ольга Василевська-Смаглюк зі "Слуги народу", яка сама повідомила про це у Facebook.