Підозрюваного у штурмі Майдану Щеголєва відпустили під особисте зобов'язання, - ЗМІ

Шевченківський суд Києва пом'якшив запобіжний захід обвинуваченому в організації так званої антитерористичної операції під час Революції Гідності Олександру Щеголєву: з домашнього арешту до особистого зобов'язання

Про це повідомляє Insider з зали засідання.

Зазначається, що прокурори наголошували на наявності ризиків, що Щеголєв може переховуватися від суду або тиснути на свідків, проте адвокати обвинуваченого заявили, що їх підзахисний, нібито, хворіє і потребує оперативного втручання.

Insider пише, що вони попросили суд перейти у закритий режим, аби дослідити довідки про діагноз Щеголєва, посилаючись на медичну таємницю.

"Засідання закрили, а відразу після закритої частини судді оголосили про зміну запобіжного заходу Щеголєву", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що Щеголєв не має права виїжджати за кордон, спілкуватися із свідками та потерпілими, а також зобов'язаний з'являтися до суду за викликом.

Водночас, як повідомляє Адвокатська дорадча група у Facebook з посиланням на прокурора Олександра Супруна, вимогу про зміну запобіжного заходу захист обвинуваченого аргументував необхідністю виїзду за межі України з метою лікування.

"Зауважимо, що серед обов'язків, покладених на Олександра Щеголєва колегією суддів, відсутній обов'язок не покидати межі Київської області без дозволу суду чи прокурора і носити електронні засоби контролю", - сказано у повідомленні адвокатської групи.

Олександр Щеголєв -  український військовик, начальник Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області у 2013—2014 роках, генерал-майор.