У Раді пропонують відкрити КПВВ у Щасті. Цього просили терористи "ЛНР"

Голова парламентського комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Дмитро Лубінець заявив про підтримку комітетом пропозиції відкрити контрольно-пропускний пункт в’їзду-виїзду у місті Щастя Луганській області

Про це повідомляє hromadske.

"Ми офіційно звернемось до Мінської тристоронньої групи з питанням про відкриття КПВВ на території міста Щастя", - сказав Лубінець у відповідь на питання депутатки-мажоритарниці від Щастя Вікторії Гриб.

Проте під час прес-конференції Лубінець уточнив, що комітет не має повноважень вирішувати, де саме мають відкривати нові пункти пропуску.

Раніше, 20 вересня, на засідання Тристоронньої контактної групив Мінську пропозицію відкрити КПВВ у Щасті зробив представник "ЛНР" Владислав Дейнего.

Проте заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко заявив, що КПВВ у Щасті не можна відкривати, оскільки там розташований стратегічний об'єкт - Луганська теплоелектростанція, яка наразі є єдиним джерелом електроенергії в регіоні.

"Якщо буде відкрито транспортний перехід в районі міста Щастя, то є ризик захоплення Луганської ТЕС. І тоді терористи можуть отримати енергетичний важіль і впливати на рішення як на території області, так і на території України", - сказав Клименко.

Наразі в Луганській області працює лише один КПВВ - пішохідний перехід у Станиці Луганський.