Уряд розширив можливості міністерств купувати електрокари

Поступове збільшення частки електромобілів в структурі автопарку країни сприятиме зменшенню викидів вуглецю, поліпшенню стану довкілля та підвищення енергетичної безпеки України

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та захисту довкілля.

"Поступове збільшення частки електромобілів в структурі автопарку країни сприятиме зменшенню викидів вуглецю, поліпшення стану довкілля та підвищення енергетичної безпеки України. Також це дозволить відмовитися від використання імпортованих енергоносіїв на користь виробленої всередині країни електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з цією метою, Кабінетом Міністрів України внесено зміни до двох постанов від 4 квітня 2001 року № 332 та від 26 грудня 2011 № 1399 ", які розширюють можливості використання електромобілів для державних органів, установ і організацій.

У кожного Міністерства згідно підзаконним нормативним актам є можливість придбати автомобілі в межах певних сум і кількості. Для міністерств - це максимум 1,2 млн грн, для ЦОВВ (Центральні органи виконавчої влади. - ред.) - 900 тис. грн. Але, існує обмеження за кількістю, і для міністерств - це тільки 1 машина.

Тому вирішено, що в разі покупки за рахунок міністерства або відомства електрокара, який споживає значно менше палива, за відповідним дозволом Мінфіну, це обмеження може не застосовуватися.
"Ці зміни спрямовані на дотримання умов ратифікованого Верховною Радою України Паризького кліматичної угоди, яка укладена з метою міжнародного протидії глобальним змінам клімату", - підсумували в міністерстві.