Звільнений Горбатюк заявив, що напередодні його управління розслідувало справу, у якій фігурував Богдан

Звільнений напередодні керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що його управління займалося розслідуванням справи у якій фігурував голова Офісу президента Андрій Богдан

Про це Горбатюк розповів в ефірі "Громадського радіо".

В управління Горбатюка вважали, що Богдан впливав на судові рішення, які зобов’язали Україну виплатити більше 3 мільярдів гривень за гарантіями корпорації "Єдині енергетичні системи" перед російським Міноборони.

"Є дійсно справа, у якій були прийняті судові рішення, які не могли насправді бути прийняті ні за яких умов. Вони на Україну поклали 3,2 мільярди гривень боргу і виплату 32 мільйонів гривень Російській Федерації. За цією справою вже більше року ми підготували проекти повідомлень про підозру суддям, але керівництво Генпрокуратури це блокувало. У цій справі є ряд осіб, які сприяли прийняттю рішень, і серед цих осіб перевіряли також і Богдана (Андрія Богдана — чинного очільника Офісу президента, — ред.)", — розповів Горбатюк.

Також Горбатюк зазначив, що у цій справі загалом була прийнята "значна кількість процесуальних рішень", проте, за словами колишнього керівника управління ГПУ, їх блокувало керівництво відомства.