Адвокати родин Небесної сотні вимагають у влади не допустити розвалу справ Майдану

Адвокатська дорадча група, яка об’єднує адвокатів родин Небесної сотні, оприлюднила звернення до влади щодо необхідності вжиття заходів для недопущення розвалу розслідування справ Майдану

Звернення вони виклали у мережі Facebook.

Вони адресували своє звернення і застереження на адресу президента, генпрокурора, прем’єр-міністра, директора ДБР та керівників парламентських фракцій.

"Звертаємося до вас із проханням негайно вжити усіх необхідних заходів для недопущення розвалу розслідування справ Майдану, а саме: невідкладно створити в структурі ДБР управління для розслідування справ Майдану (повноваження директора ДБР), для чого відповідно збільшити кількість працівників ДБР (повноваження прем’єр-міністра)", - йдеться у зверненні.

За словами адвокатів, вирішити цю проблему можливо шляхом негайного створення окремого підрозділу з розслідування справ Майдану в структурі центрального апарату ДБР і переведення (призначення) туди слідчих, які розслідували ці справи.

"Надалі, відповідно до закону, нерозслідувані кримінальні провадження мають бути передані за підслідністю, а саме – в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Державне бюро розслідувань (ДБР). Але ДБР не готове ні приймати ці справи, ні розслідувати їх, оскільки не має відповідного підрозділу у своєму складі. У такій ситуації передавати ці справи в ДБР, тобто "в нікуди", або віддавати їх новим слідчим, означає просто зупинити процес розслідування не менше як на пів року", – вважають адвокати родин Небесної сотні.

Серед загалом семи позицій, "реальну загрозу зупинення слідства і втрати результатів розслідування у справах Майдану" вони вбачають передусім у позбавленні прокуратури функцій слідства, що відбудеться менш ніж за місяць.