Естафету голосування для визначення переможців книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" підхопив південь України

Бібліотеки Херсонщини радо зустріли цьогорічні літературні новинки, а саме: "Фонетика тиші" Івана Андрусяка, " За cпиною" Гаськи Шиян та " Братство" Олега Криштопи

Ось, наприклад, у Новокаховській центральній бібліотеці, яка минулого року урочисто відзначила своє 65-річчя, творчо підійшли до опитування, навіть влаштували невеличкий перформанс з книжками.

Фонди Новокаховської ЦМБ нараховують біля 40 тисяч книг і кожна можливість їх оновити вітається бібліотекарями, що вже говорити за читачів. Для них бібліотеки це не просто книгосховища, а справжні осередки української культури.

Цікавість до читання яскраво демонструють саме діти.

Нещодавно учні 4-В класу гімназії   вибороли собі звання «Найчитаючий клас» за версією "Літніх читань - 2019", а сьогодні вони вже працюють справжніми книжковими  цензорами.

Читайликам міської бібліотеки для дітей запропоновано визначити переможця книжкової премії "Еспресо. Вибір читачів 2019" у номінації "Література для дітей".

Прочитати, обговорити з товаришами і визначити найкращу книжку - місія відповідальна. Кожен з трьох літературних творів, а саме: "Дитя песиголовців", Володимира Арєнєва, "Зграя", Анастасії Нікуліної та "Арктична пасіка" Олександра Дерманського, вже отримали своїх юних прихильників. Робити позначки в анкетах для голосування разом з друзями весело, приємно і почесно.

Щирі відгуки юних читачів - найкраща тому ілюстрація:

"Мені дуже сподобалося ця книжка тому, що вона навчає, що треба ділитися, бо коли ти куштуєш цукерку з другом, то вона в сто разів смачніша".

"Мені дуже сподобалася ця книжка, тому що ця історія дуже весела, про гарного ведмедика. Вчить дружити".

У Новій Каховці читають залюбки і насолоджуються вітчизняною літературою. А книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів 2019" вкотре доводить, що Україна – читаюча країна !