Поліція Київщини затримала організаторів замовного вбивства у Княжичах

Працівники поліції Київщини провели успішну спецоперацію та затримали організатора замовного вбивства, виконавця-іноземця та його помічника

Про це повідомляє пресслужба обласної нацполіції.

За словами керівника поліції Київської області Андрія Нєбитова, під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили та затримали організатора та двох учасників нападу. Чоловіки після скоєння злочину за розробленим планом організатора роз’їхались по різним містам країни – Вінниця, Київ та Кривий Ріг. 

"Замовником та організатором замовного вбивства виявився 38-річний житель Києва, приватний підприємець. Як з’ясувалось, мотивом злочину стали неприязні особисті стосунки з потерпілим," - йдеться у повідомленні.

Фото: kv.npu.gov.ua

Виконавець - 41-річний іноземець, який за гроші мав намір позбавити життя людини. Громадянин іншої держави тимчасово мешкав на території Вишгородського району. Де під час невідкладного обшуку правоохоронці виявили та вилучили пістолет "ТТ" з магазином, 60 набоїв різного калібру, глушник та три запасні стволи. Про його затримання повідомлено посольству Російської Федерації та у консульський відділ МЗС.

Співучасник - 34-річний житель міста Кривий Ріг, який добровільно погодився прийняти участь у вбивстві. Так, під час проведення слідчий дій на місці злочину, працівники поліції у схованці знайшли та вилучили набої та обріз мисливської рушниці, з якого повинен був стріляти "помічник" основного стрілка.

Поліцейські Київщини також встановили, що затримані причетні до підпалу автівки потерпілого.

Організатору злочину повідомлено про підозру у замаху на навмисне вбивство та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави.

Наразі триває досудове розслідування, фігуранти співпрацюють зі слідством.