"Слуга народу" планує звернутися до Конгресу через намагання внести "Азов" у список терористів

У фракції "Слуга народу" ініціювали підписання звернення до Палати представників Конгресу США через плани включити полк спеціального призначення "Азов" у список терористичних організацій

Про це сказано в проекті звернення, розісланому фракціям Верховної Ради, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У зверненні нардепи заявили, що не знайшли будь-якої інформації, яка могла б підтвердити причетність "Азову" до терористичних актів у Новій Зеландії, або про вербування у ряди підрозділів "Азову" американських громадян.

У "Слузі народу" планують звернутися до всіх правоохоронних органів та спецслужб України з проханням ретельного дослідження зазначених тверджень з подальшим оприлюдненням відповідних результатів.

У зверненні сказано, що спроби назвати один з офіційних підрозділів Нацгвардії терористичною організацією "лягають важким тягарем на нашу совість й з болем відгукуються у серцях українських військовослужбовців, ветеранів та добровольців, які брали участь у війні на Донбасі і продовжують захищати незалежність України від російської агресії".

Нагадаємо, 40 представників Демократичної партії в Конгресі США звернулися до Держдепартаменту з вимогою внести полк "Азов" у список терористичних організацій.

В "Азові" назвали таку ініціативу "цілковитою нісенітницею".