"Сєпари, вражі морди": у Києві на суді побились через перейменування проспектів Бандери і Шухевича

У шостому апеляційному адміністративному суді Києва, де сьогодні розглядають апеляцію Київської міськради і націоналістичних організацій на скасування рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту генерала Ватутіна в Києві, сталася бійка

Про це повідомляє Insider.

Так, на початку засідання представники громадських організацій висловили недовіру складу суду, і колегія суддів дала їм час на висловлення недовіри в письмовому вигляді. Причиною для недовіри стали крики біля суду прихильників скасування перейменування, які, нібито, "висловлювали впевненість, що рішення буде на їхню користь". 

Таким чином, на думку представників громадських організацій, це може бути тиском на суддів, а тому вони не можуть бути впевнені в їхній неупередженості.

Далі в засіданні оголошено перерву, після чого присутніх у приміщенні суду евакуювали через нібито мінування, а вже о 13:22 у приміщенні сталася бійка між прихильниками і противниками перейменування. Противників перейменування в результаті вигнали з залу.

Депутат Київради Володимир Назаренко (ВО "Свобода") розповів, що спілкувався з чоловіками, які представляли противників перейменування вулиць. Він називає їх "охоронцями Олени Бережної". Саме проросійська активістка Бережна представляє інтереси організації, яка домоглася скасування перейменувань.

За словами Назаренка, чоловіки почали штовхати його, після чого виникла бійка.

"Одна справа, коли ці тітушки просто ходять на засідання, інша - коли починають розпускати руки", - сказав Назаренко.

Поспілкуватися з іншою стороною конфлікту журналістам не вдалося - вони швидко залишили територію суду. Зрештою, колегія суддів ухвалила рішення, що заяву про відвід розглядатиме інший суддя. Коли це буде, невідомо.