В Офісі президента обговорили законопроект про добровольців

В Офісі президента України відбулося засідання робочої групи з питань добровольців – учасників бойових дій на сході України

У ньому взяли участь представники добровольчого руху, волонтери та народні депутати, повідомляє прес-служба президента.

Учасники обговорили законопроект № 2045-1 стосовно надання статусу та соціальних гарантій добровольцям – учасникам АТО та ООС.

Заступник керівника Офісу президента Анна Коваленко наголосила, що Зеленський визначив цей законопроект для розгляду Верховною Радою як невідкладний.

Голова Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова зазначила, що цей документ підписано представниками трьох фракцій парламенту – Слуга Народу, Голос та Батьківщина.

"Законопроект визнає добровольців і волонтерів і впроваджує механізм, відповідно до якого людям, котрі захистили наш кордон у 2014 році та на початку 2015-го, надається статус учасників бойових дій", – зазначила Третьякова.

Законопроект планується розглянути на пленарному засіданні Верховної Ради 29 жовтня.

Коваленко також повідомила, що ведеться робота над законопроектом про статус військових капеланів. Крім того, готуються проекти законів про центри територіального комплектування та про соціальну підтримку резервістів.