Ексчемпіон світу в надважкій вазі, який втікав від Кличка, оголосив про завершення кар’єри

Колишній чемпіон світу у надважкій вазі Олег Маскаєв, який виступав за Узбекистан, США та Росію, оголосив про завершення кар’єри

Про це повідомляє ТАСС.

За словами 50-річного Маскаєва, він так і не дочекався пропозиції про бої та вирішив остаточно завершити кар’єру.

"Пару років назад я ще був "живий". Підтримувати форму в такому віці - це нелегко, покидати не можна. А виходити на бої на швидку руку - так вже не можна, це для здоров'я недобре, та й форми такої вже не буде. Промоутерам в Росії я пропонував провести бій, сили були, бажання було. А зараз вже виходити на ринг - це як для маленької дитини перші кроки робити", - сказав Маскаєв.

Олег Маскаєв провів на професійному рингу 46 боїв, здобув 39 перемог та зазнав семи поразок. У 2006 році, виступаючи під прапором США, він нокаутував американця Хасіма Рахмана та відібрав у нього титул чемпіона світу WBC (Всесвітньої боксерської ради) у надважкій вазі. Після цього Маскаєву оформили російське громадянство. Він втратив почс WBC у 2008 році, поступившись нігерійцю Семюелю Пітеру.

Тривалий час велися розмови про поєдинок Олега Маскаєва проти Віталія Кличка, проте росіянин уникнув зустрічі з українцем. 

Востаннє Маскаєв виходив на ринг у 2013 році та переміг американця Денні Вілльямса.