Підуть до правоохоронців: "Слуги народу" збирають підписи щодо "погроз" Зеленському від депутатки Федини

Народні депутати від партії "Слуга народу" заявили про збір підписів щодо висловлювань народної депутатки від "ЄС" Софії Фединої, де вона, начебто, закликає до "знищення верховного головнокомандувача"

З трибуни Ради заявив народний депутат від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв, передає Еспресо.TV

"Це вільна думка і свобода слова, коли публічно лунають заклики до добровольців й ветеранів, до бійців чинної армії під час бойових дій до знищення верховного головнокомандувача та керівника держави? Може це дійсно право на свою позицію і її висловлення, а можливо це державна зрада. Вважаємо, що маємо разом з цим розібратись", - наголосив Потураєв.

За його словами, правоохоронці мають визначити, "чи сприйнятні заклики до вбивства будь-якому громадянину України"

"Разом із правоохоронними органами, всім суспільством маємо дати оцінки таким закликам. Тому ми як фракція вчора почали збір підписів, яким звертаємось до правоохоронних органів до вирішення, чи сприйнятні для нас заклики до вбивства будь-якому громадянину України, незважаючи, це президент чи пересічний громадянин", - додав нардеп.

Нагадаємо, 26 жовтня народний депутат від "Європейської Солідарності" Софія Федина опублікувала у Facebook відеозвернення, де вона разом з волонтеркою Марусею Звіробій критикує манеру спілкування президента Зеленського із добровольцями у Золотому.

"Ти там частіше їзди, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве", - звернулась до Зеленського Звіробій.

«Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — підхоплює її слова нардеп від "ЄС" Софія Федина.