"Ми дали йому карт-бланш": Богдан розповів, чому не звільнили Авакова

Голова Офіса президента України Андрій Богдан заявив, що Арсена Авакова залишили на посаді міністра внутрішніх справ за результат, який він забезпечив під час виборів президента

Про це Богдан сказав у інтерв'ю "Українській правді".

"Дивіться. Аваков – професійна людина, яка забезпечила чесні вибори. Можливо, це був би правильний політичний хід – поміняти абсолютно всіх і змінити Авакова, і це би сподобалося суспільству, але це було б нечесно. Він працював на досягнення результату - законного, справедливого, і він забезпечив цей результат. І якщо тобі вигідно зробити якусь річ, але совість тобі не дає це зробити, краще зробити по совісті. Ми дали йому карт-бланш нової каденції, на якій він має завоювати собі симпатію суспільства. Або не завоювати", - сказав Богдан.

Голова ОПУ зазначив, що під час виборів Аваков "мінімізував вплив силових структур".

"В нього була глибока конфліктна ситуація з бувшим президентом. І я знаю, що він мінімізував негативний вплив під час виборчої кампанії багатьох силових структур. І чесно, якщо б не Арсен Аваков, то цих виборів у такій формі не відбулось би", - додав Богдан.

Голова ОПУ також заявив, що в структурі чинної влади Аваков не має відношення до грошових потоків і схем.

"У нашій системі координат Аваков не має точно жодного відношення ні до яких грошових потоків, ні до яких схем, ні до якої ситуації, яка може рухати негатив. От до жодної. Якщо такий випадок десь буде продемонстрований і це буде реалістичний випадок, то я думаю, що реакція президента, парламента, моя, Кабінета міністрів буде негайна. Зараз, на сьогоднішній день, є повне перезавантаження влади, і ми не бачимо, я, у всякому випадку, навіть ви – ви не бачите в суспільному просторі прикладів, що Арсен Аваков є частиною якихось негативних явищ, корупції чи ще чогось. Якщо він буде працювати чесно, відкрито і це буде на користь державі, значить, Арсен Аваков буде хороший міністр внутрішніх справ. Якщо він не буде дотримуватися цих правил, які ми декларуємо для себе, значить, він не буде міністром внутрішніх справ", - підсумував Богдан.