"Не будемо туди їздити": Пристайко заявив, що українські чиновники не свідчитимуть щодо імпічменту Трампа

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українські чиновники не свідчитимуть у Конгресі США у справі імпічменту президента Дональда Трампа через імовірну спробу тиску на президента України Володимира Зеленського

Зміст

Про це Пристайко сказав журналістам у кулуарах першого інвестиційного форуму RE:think. Invest in Ukraine, передає "Укрінформ".

"Ми з вами взагалі не маємо до цього відношення. Нехай вони самі між собою розберуться. Ми не будемо туди їздити і не будемо коментувати. Ми не хочемо бути втягнутими у внутрішні питання США", - сказав Пристайко.

Міністр наголосив на необхідності зберегти підтримку США - найбільшого і найпотужнішого партнера України.

"Разом з тим ми не збираємося переходити жодні "червоні лінії". Ми всі ці 30 років ставали більш і більш цивілізованою країною. Теперішній рівень нашої цивілізованості дозволяє нам зрозуміти, якими є відносини між президентською вертикаллю, судовою і всіма іншими... Якщо прокуратура США вважає, що на території України американський громадянин порушив закон, є законний шлях звернення в прокуратуру України", - сказав Пристайко.

За словами голови МЗС, комунікація з американською стороною відбувається у штатному режимі.

"Ми не відчуваємо, що по відношенню до нас щось помінялося", - додав Пристайко.

  • Нагадаємо, 11 жовтня в Конгресі виступила зі свідченнями з "українського" питання експосол США в Україні Марі Йованович.
  • У Конгрес США викликали 5 чиновників адміністрації Трампа свідчити про розмову із Зеленським.
  • 22 жовтня в Конгресі виступив зі свідченнями тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, який підтвердив тиск із боку Трампа на президента України Володимира Зеленського.
  • Однопартійці Трампа зірвали свідчення чиновниці Пентагону з "українського" питання та імпічменту.