Ferrexpo в I півріччі 2019 року інвестувала в українські активи понад 2,7 млрд грн

Група Ferrexpo за результатами 6 місяців 2019 року вклала понад 2,7 млрд грн (більше, ніж 101,9 млн дол. США) в розвиток Полтавського, Єристівського та Біланівського ГЗК, які входять до Групи, що перевершило аналогічний показник 2018 року

Згідно із затвердженою Радою Директорів інвестпрограмою, Група Ferrexpo за січень-червень поточного року інвестувала в підтримку родовищ і розвиток Полтавського ГЗК (ПГЗК, Ferrexpo Poltava Mining, FPM, що входить до групи Ferrexpo) понад 1 млрд 819 млн гривень (понад 70,9 млн доларів США), у розвиток Єристівського і Беланівського ГЗК (ЕГОК, Ferrexpo Yeristovo Mining, FYM, що входить до групи Ferrexpo і БГОК, Ferrexpo Belanovo Mining, FBM, що входить до групи Ferrexpo) - понад 837,0 млн гривень (понад 31,1 млн доларів США).

Основними капітальними інвестиціями ПГЗК стали витрати на підтримку діючого виробництва в сумі понад 426,0 млн гривень (понад 15,2 млн доларів США) і великих стратегічних проектів на суму понад 847,0 млн гривень (понад 38,1 млн доларів США ); компоненти на суму понад 546,0 млн гривень (понад 17,4 млн доларів США).

Засоби ЕГОКа і БГОКа були вкладені в переробку, розвиток залізничних шляхів і об'єктів, у проекти з капітального будівництва кар'єра і інфраструктури, геологічні та інші роботи.

У 2019 Група Ferrexpo продовжує слідувати плану з інвестицій відповідно до затвердженої Радою Директорів інвестпрограми. У рамках цієї програми Група співпрацює з лідируючими в своїх галузях компаніями: Metso (Фінляндія, США) - дробильне обладнання, Atlas Copco (Швеція) - бурові верстати, Zeppelin (США) - гірнича техніка, Wenco (США) - ПО для гірничої техніки, Komatsu (Японія) - великовантажні авто, Liebherr (Німеччина) - крани вантажопідйомністю 200 тонн, Metal 7 (Канада) - спеціальне технологічне обладнання для цеху переробки окатишів (ЦПО), ABB (Швеція) - електрообладнання та обладнання контрольно-вимірювальних приладів та ін. компаніями. ЕГОК і БГОК ​​також направили інвестиції на покупку 400 вагонів у Крюківського вагонобудівного заводу.

Довідка про компанію:

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, які використовують у виробництві сталі. Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК. Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 100% акцій Полтавського ГЗК і 100% акцій Єристівського ГЗК. У 2018 г. компанія виробила 10,6 мільйона тонн залізорудних окатишів. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США. Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO. Додаткову інформацію можна знайти на сайті www.ferrexpo.com