НАТО запускає нову ініціативу співпраці з Україною

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що в рамках відносин України і Альянсу буде запущена нова ініціатива, яка повинна об'єднати всі існуючі формати співпраці

Про це Столтенберг заявив на спільній прес-конференції з віце-прем'єр-міністром України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою в Одесі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас довгострокове партнерство з Україною і час від часу ми адаптуємо і коригуємо формат нашої співпраці … У нас вже є річні національні програми, Комплексний пакет допомоги, Комісія Україна-НАТО, які є важливим інструментом. Зараз ми запускаємо нову ініціативу, яка має на меті скоординувати і поєднати ці різні формати роботи, щоб краще сконцентруватися на пріоритетах нашої роботи, зробивши їх більш скоординованими і впорядкованими", - повідомив генсек Альянсу.

Генсекретар НАТО нагадав про рішення Альянсу, прийнятому навесні, про надання Україні додаткової допомоги, зокрема, в питаннях, пов’язаних з військово-морським флотом.

За словами Столтенберга, українське керівництво також розглядає можливість участі в тренувальній місії НАТО в Іраку.

Столтенберг знаходиться 30−31 жовтня з офіційним візитом в Україні, очікується, що він виступить у Верховній Раді.

25 жовтня міністр оборони Андрій Загороднюк анонсував новий формат відносин між Україною і НАТО, який буде схвалений найближчим часом.