"Суміш інфантилізму та наївності, чи злого умислу": Іллєнко про опитування "Слуги народу" щодо виборів в ОРДЛО

Колишній народний депутат Андрій Іллєнко вважає, що провладна партія не зможе теоретично виграти вибори, на яких все контролює ФСБ та Росія або під цим брендом будуть сепаратисти

Про це він сказав у програмі "Вердикт" із Сергієм Руденком на Еспресо.TV
 
"Я чув цю історію про те, що "Слуга народу" реально вважає,що може виграти на так званих виборах на окупованих территоріях. Я чув цю історію ще пару місяців назад і не повірив, що це всерйоз хтось обговорює. 
Як ми почули сьогодні від офіційного представника РНБО пана Сивохи, це не жарт, вони всерйоз вважають, що це реальний сценарій, він сказав, що у них на тій території є свої люди, нібито вони підуть він СН на ці вибори", - сказав Іллєнко.
 
Він сказав, що нереально виграти вибори на умовах, де все контролює ФСБ.
 
"Це суміш якогось неймовірного інфантилізму та наївності, чи якогось уже злого умислу.
Давайте змоделюємо ситуацію. Там реально котролює ситуацію Росія, ФСБ. Як ви думаєте, вони допустять, щоб там на так званих виборах, які вони від і до контролюють, перемогла якась сила, яку вони не контролюють? Я в це не вірю", - сказав екснардеп.
 
Іллєнко сказав, що бренд можуть використати.
 
""Слуга народу" набирає якийсь відсоток, можливо, навіть перше місце,  але хто будуть ті люди, які будуть депутатами від СН там? І чи не вийде так, що вони будуть назватись "Слуга народу", а там сидітимуть друзі Пушиліна, заслані козачки від сепаратистів? Будуть люди, повністю лояльні і контрольовані окупантами. Уявіть ситуацію, фракція СН в Донецькій міській раді голосує всупереч офіційній позиції Києва. І всі будуть казати, що це громадянський конфлікт, що треба було і довести", - підсумував Іллєнко.