Україна повинна прямо сказати партнерам з НАТО про велику загрозу і небезпеку, яка нависла над нами, - Яценюк

В Україні триває дводенний візит Північноатлантичної ради НАТО - ключового органу ухвалення політичних рішень Альянсу, у складі представників усіх 29 держав-членів разом із генсеком Єнсом Столтенбергом

Про це лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк написав у Facebook.

"В Україні перебуває Північноатлантична рада - керівний орган НАТО. Ця подія - важливий вияв солідарності з Україною. Ми вдячні за це. Але приїзд Генерального секретаря НАТО і високих представників держав-членів Альянсу до України - не лише привід для компліментів. Україна повинна прямо сказати партнерам про велику загрозу і небезпеку, яка нависла над нами всіма", - заявив Яценюк.

За його словами, ця загроза походить від браку єдності між союзниками.

Лідер "Народного фронту" нагадав, що Росія веде війну проти Альянсу: "она використовує для цього всі можливості: і містечковий егоїзм окремих членів НАТО, і бажання інших отримати зиск за рахунок Північного потоку-2, і недалекоглядність тих, хто вірить в договороздатність Кремля".

Яценюк вважає, що той, хто досі не усвідомив факту системної війни Росії проти НАТО, "є або сліпцем, або недругом для всього західного союзу вільних націй".

"Натомість єдність НАТО, тверда політична воля і чіткий план, як здійснити вступ наших держав до Альянсу, здатні зупинити ворога і запобігти корозії та руйнації Альянсу. Візит до України - це можливість для наших союзників усвідомити свою відповідальність перед історією", - додав він.