Укртелеком демонтує всі таксофони

"Укртелеком" із 1 лютого 2020 року припинить надавати послуги зв'язку через таксофони та розпочне демонтаж обладнання

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомили у прес-службі компанії.

Як зазначають в "Укртелекомі", сучасний зв'язок не залишив місця для таксофонів.

"Розвиток різних каналів комунікацій призів до зменшення попиту на колись затребувані послуги таксофонів. Якщо у 2017 році щомісяця використовувалося близько 900 тис. хвилин розмов за допомогою таксофонів, то вже у 2019 році - менше 380 тис. хвилин", - повідомили у компанії.

На сьогодні мережа "Укртелекому" налічує близько 4,8 тис. таксофонів, і практично всі вони розміщені у містах. У середньому щодня з одного таксофона відбувається близько 2,5 хвилини розмов.

"Варто зазначити, що обладнання, яке використовується на таксофонній мережі, фізично та морально застаріло, і взагалі не виробляється в Україні, що призводить до складнощів з експлуатацією. Вже роки послуга таксофонів є збитковою. Крім того, останнім часом до компанії були неодноразові звернення від різних структур і організацій щодо розміщення таксофонів на комерційній основі, тобто зі сплатою "Укртелекомом" орендної плати за їх розміщення", - наголошує оператор.

З огляду на все це, "Укртелеком" ухвалив рішення про припинення з 1 лютого 2020 року надання послуг фіксованого телефонного зв'язку, що надаються через таксофони.

Водночас оператор зосередиться на модернізації та розвитку телекомунікаційної інфраструктури, щоб надавати клієнтам сучасні послуги, зокрема, оптичного інтернету.