Кличко подав заяву до поліції на Богдана

Міський голова Києва Віталій Кличко, просить Національну поліцію відкрити провадження щодо "самоправства" голови Офісу президента Андрія Богдана

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на заяву Кличка.

"З урахуванням того, що керівник Офісу президента України не наділений повноваженням щодо ініціювання звільнення голови КМДА, однак, вчинив дії направлені на усунення Кличка В. В. з посади голови КМДА, що свідчить про здійснення Богданом А. Й. самовільного та всупереч установленого порядку вчинення дій щодо звільнення Кличка В. В. із займаної посади", – відзначається у заяві Кличка.

У зв’язку з цим він просить правоохоронців внести відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань і почати відповідні дії.

"Вважаю, що з огляду на вказані обставини дана заява містить достатньо фактів на підтвердження того, що в діях Керівника офісу президента А. Богдана міститься склад кримінального правопорушення, передбачений статтею 356 КК України", – йдеться в документі.

Крім того, Кличко вказує в документі, що однією з підстав внесення подання щодо його звільнення з посади голови КМДА є закінчення строку повноважень президента.

"З урахувань того, що головою КМДА може бути лише Київський міський голова, який обирається на виборах до місцевого самоврядування, тобто згідно з установленим порядком, головою КМДА назначається особа, яка обрана міським головою, а спонукання до звільнення голови з посади всупереч визначеним нормам є кримінальним провопорушенням", – підсумовує мер Києва.