Під сонце: Трамп переїжджає з Нью-Йорка у Флориду

Наприкінці вересня президент США Дональд Трамп змінив свою основну резиденцію з Манхеттена на Палм-Біч, штат Флорида, згідно з документами, поданими до окружного суду округу Палм-Біч

Про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що перша леді Меланія Трамп також змінила місце проживання на Палм-Біч в "декларації про місце проживання", зазначивши, що резиденція у Палм-Біч буде постійним місцем проживання.

Інформацію про свій переїзд президент США підтвердив у Twitter:

"Пенсільванія-авеню, 1600 (адреса Білого дому), це місце, яке я полюбив і пробуду ще протягом 5 років, якщо ми "Зробимо Америку знову великою", але ми з моєю родиною зробимо Палм-Біч, штат Флорида нашим постійним місцем проживання. Я дорожу Нью-Йорком та людьми Нью-Йорка, і завжди буду, але, на жаль, попри те, що я плачу мільйони доларів міських, державних та місцевих податків щороку, до мене дуже погано ставилися політичні лідери міста і штату. Я не хотів приймати це рішення, але врешті-решт, це буде найкращим для всіх зацікавлених. Як президент, я завжди буду там, щоб допомогти Нью-Йорку та великим людям Нью-Йорка. У моєму серці завжди буде особливе місце!"

The NYT пише, що у документах Трамп заявив, що "раніше проживав на 721 П’ятій авеню", посилаючись на Trump Tower. Це була його основна резиденція з моменту переїзду в хмарочос на 57-й вулиці в Мідтаун Манхеттені в 1983 році.

Повідомляється, що зміна його основного місця проживання може спричинити значні податкові наслідки для Трампа: змінюючи місце проживання у Флориді, він, швидше за все, уникатиме найвищої податкової ставки штату Нью-Йорк у майже 9% та найвищої ставки в Нью-Йорку - майже 4%.

The Guardian повідомляє, що йдеться про переїзд Трампа до резиденції Мар-а-Лаго: Трамп назвав Мар-а-Лаго своїм "Зимовим Білим домом", а також - "Південним Білим домом".