Туреччина звинуватила Францію у створенні "терористичної держави" в Сирії

Міністерство закордонних справ Туреччини звинуватив французький уряд у спробах створення "терористичної держави" в Сирії

Про це повідомляє Anadolu.

Повідомляється, що така реакція МЗС Туреччини була викликана прийняттям французьким парламентом резолюції, яка засуджує проведення турецькою стороною вторгнення до Сирії та військові дії проти курдів.

"Ми рішуче засуджуємо і відкидаємо рішення Сенату і національних зборів Франції щодо операції "Мирна весна". Очевидно, що Франція прийняла це рішення після того, як провалився план по створенню терористичного держави в Сирії", - йдеться в заяві.

Також повідомляється, що МЗС Туреччини викликало французького посла.

МЗС Туреччини розкритикував ставлення Франції до сирійських гілок Робітничої партії Курдистану (PKK) - Партії демократичного союзу і Курдських загонів народної самооборони (PYD/YPG).

"Роблячи подібні кроки, парламент Франції і уряд Франції, яка підтримує ці резолюції, ще раз заявили світові, що вони стоять разом з PYD/YPG, сирійськими гілками PKK, яка визнана ЄС терористичною організацією. Для нас не дивно ставлення парламенту цієї країни, де терористів приймають на найвищому рівні в Єлисейському палаці", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, що курдські загони народної самооборони YPG були важливою складовою очолюваної США міжнародної коаліції з протидії терористам "ІД".