Сектор Газа випустив 10 ракет по Ізраїлю. У відповідь ВПС ЦАГАЛу атакували бази палестинців

Ввечері у п'ятницю, 1 листопада 2019 року, палестинські сили завдали масованого ракетного обстрілу по ізраїльських поселеннях в районі Сдерота та Ашкелона. Після цього, вже вночі, Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) підняла в повітря свої літаки

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на 9 канал (Ізраїль).

У Сдероті та в селищах, що межують з сектором Газа, спрацювала система оповіщення про ракетний обстріл - "Цева адом".

В районах Сдерота і Ашкелона для перехоплення випущених з сектора Газа ракет було задіяні комплекси ПРО "Залізний купол".

За повідомленням прес-служби ЦАГАЛу, по ізраїльській території випущено щонайменше 10 ракет, вісім з яких перехоплено "Залізним куполом".

Приблизно о 21:45 надійшло повідомлення про пряме влучення ракети у житловий будинок в Сдероті. Цей момент був зафіксований вуличної камерою зовнішнього спостереження.

Ніхто з мешканців не постраждав, вибухом пошкодило кілька припаркованих поблизу автівок.

Після цього, за наказом Генштабу, ізраїльські літаки атакували об'єкти військової інфраструктури організації ХАМАС на півночі, півдні і в центральній частині сектору Газа.

За повідомленням палестинської інформаційної агенції "Маан", ударів було завдано по 13 позиціям ХАМАСу, серед яких база терористів на південному заході Гази, морська база, розташована в тому ж районі, кілька об'єктів військової інфраструктури на півночі сектора, а також в районах Дейр ель-Балах, Нусейрат, Хан-Юніса і сільськогосподарської ферми Аль-Ментар на схід від Гази.

Агентство відзначає, що під час ізраїльських авіанальотів "сили опору" відкривали по ним вогонь з ПЗРК.

Внаслідок нічної масованої атаки на об'єкти терористичної інфраструктури в секторі Газа, за даними місцевих медиків загинув один і поранено двоє людей. Загиблим виявився 27-річний Ахмед Мухаммед аш-Шахрі з Хан-Юніса.