"Дійсно, їх тут немає". Відступ ЗСУ у Золотому перевірив депутат Держдуми Журавльов

1-2 листопада 2019 року депутат російської Державної думи, голова шовіністичної партії "Родіна" Олексій Журавльов побував на позиціях російсько-терористичних сил у Золотому

Як інформують росЗМІ та ресурси сепаратистів, він перевірив виконання українською стороною умови про "розведення сил" й дотримання "тиші", а також поспілкувався з бойовиками, передає Еспресо.TV.

"Я зміг переконатися, що на даний момент всі умови дотримуються. Вперше українська сторона вирішила раптово відвести війська. Дійсно, їх тут немає. Ми подивилися, і це так", - зазначив він.

Як видно з оприлюднених фото- та відеоматеріалів, Журавльова супроводжували представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та спільного Центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

При цьому Журавльов перебував там зі своїм візитом "офіційно", не ховаючись.

Зокрема, він дав коментар "прес-службі" терористичного підрозділу "народна міліція ЛНР", а також зустрівся з формальним ватажком "ЛНР", колишнім генералом СБУ Леонідом Пасічником, який порушив присягу та перейшов на бік окупантів.

В Луганську - з нагоди приїзду Журавльова - було влаштовано концерт і ярмарок зі знижками на овочі й фрукти.

Слід зазначити, що Журавльов потрапив на окуповану частину суверенної території держави України через непідконтрольну ділянку кордону з Росією. Відповідного коментаря українського Міністерства закордонних справ з цього приводу поки що немає.