Джонсон пообіцяв не допустити нового референдуму про незалежність Шотландії

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що не допустить проведення нового референдуму про незалежність Шотландії

Про це повідомляє Sky News.

За словами Джонсона, він не дозволить провести новий референдум про незалежність Шотландії, поки він перебуває на посту очільника британського уряду.

"Ні, я не зроблю цього, я не хочу, щоб він відбувся. Я не бачу причин, за якими ми повинні повернутися до цього питання", - заявив він.

"Я не думаю, що люди в цій країні думають, що референдуми дуже хороші для гармонії. У нас був один референдум в 2014 році, британському народу, народу Шотландії, сказали тоді, що такі події відбуваються раз у покоління" – сказав він.

Відповідаючи на питання, чи дасть він дозвіл на проведення референдуму про незалежність в якості прем'єр-міністра, Джонсон заявив: "Ні, я не хочу проведення референдуму. Але я не бачу причин повертатися до цього".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 2 листопада тисячі жителів Глазго вийшли на демонстрацію з вимогою проведення нового референдуму про незалежність Шотландії. За даними організаторів акції, участь в демонстрації взяли майже 20 тисяч людей. На мітинг також вийшла керівник уряду Шотландії Нікола Стерджен.

Напередодні лідер шотландського уряду Стерджен заявляла, що до 25 грудня звернеться до британського уряду з вимогою дати дозвіл на проведення референдуму про незалежність Шотландії.

Однак для того, щоб будь-який референдум був юридично зобов'язуючим, йому потрібне зелене світло від уряду Британії.